Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Reklama
www.nylonik.pl

wegry dla polakow

Statystyki reklamowe
Nawigacja
-> Strona główna
-> Artykuły
-> Pomoc
-> Forum
-> Linki
-> Kontakt
-> Galeria zdjęć
-> Szukaj
-> O Nas
-> Łazikowe spacerki
-> Reklama/współpraca
-> Kalendarz imprez
Ostatnie artykuły
-> Warchały - Pole nami...
-> Gdy zachorujesz w po...
-> Prawie najgłębsza dz...
-> Ręka na pustyni Atacama
-> Kampinoski Park Naro...
Kalendarz
Po Wt śr Cz Pi So Ni
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Brak wydarzeń.

Odwiedź
Przetłumacz stronę

Najnowsze zdjęcia

Staw
mBank
Zobacz temat
 Drukuj temat
Anglicy wracają na Wawel.
andrzej
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 14-04-2009 11:34
Awatar

Główny administrator

Data rejestracji: 04.01.09

Angielscy turyści po kilku miesięcznej przerwie wracają do stolicy małopolski. Niski kurs złotówki oraz kryzys który na wyspach jest odczuwalny znacznie mocniej niż u nas, spowodował że Polska znów stała się atrakcyjna turystycznie dla wyspiarzy. Rzecz jasna nie ma ich tak wielu jak 2 lata temu ale widać wyraźną tendencję wzrostową. Co Wy myślicie o powrocie turystów z Anglii?

www.nylonik.pl
werner
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 14-04-2009 19:56
Awatar

Klapek

Data rejestracji: 05.03.09

Znowu się zacznie, a było tak miło.

Laziczka
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 23-07-2009 23:41
Kapeć

Data rejestracji: 23.07.09

hehehe, jako mieszkanka Krakowa wypowiem sięGrin Owszem, ich można mieć dość...przyjeżdżają myśląc, że Polki łatwe a za pieniądze można wszystko...ale z drugiej strony łatwo można im to głupie zachowanie wybić z głowy (nasza policja i bramkarze nieźle się pod tym względem sprawują), a nie zapominajmy, że to żyła złota dla krakowskich knajpek i noclegowisk. Jeżeli jednak jakiś mój rodak planuje wakacje w Krakowie to proponuję jedne wybierać hostele mniej znane, a za to nie oblegane przez turystów z północy...osobiście polecam Hotel Aston na ul.Długiej - spokojna atmosfera za niewielkie pieniądze. Jeśli ktoś by się wybierał do Krakowa to piszcie na priva jeśli macie jakieś pytaniaSmile

Gerbil
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 24-07-2009 00:05
Awatar

Klapek

Data rejestracji: 11.02.09

To ja zasunę tutaj, macie w Krakowie coś takiego jak np. hardzone?
Życie jest jak pudełko czekoladek, otwierasz i albo zeżarte albo zmurszałe.

Laziczka
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 31-07-2009 00:19
Kapeć

Data rejestracji: 23.07.09

wiesz co, czy typowo coś takiego jest to nie powiem, bo się nie interesowałam,ale knajpek w klimacie....ostrym jest tu co nie miara, nie mówiąc o ciągłych koncertachSmile Jak wiadomo są to raczej knajpki i imprezy niszowe, ale są, są...Smile

hopsa
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 21-11-2009 13:28
Awatar

Kapeć

Data rejestracji: 20.11.09

Nic mnie tak nie denerwuje jak nadmiar angielskich turystów Wink mam na myśli tych "bawiących się" czyli pijanych, po prostu. Dają się we znaki zwłaszcza wieczorami, na trasie Kazimierz - Rynek. Chociaż odkąd się wyprowadziłam z Krakowa to nie jestem na bieżąco, więc może jest ich mniej?

panieneczka
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 02-12-2009 10:41
Kapeć

Data rejestracji: 02.12.09

To co dzieje się o tej porze roku w Krakowie, to masakra. Nie mam nic przeciw Anglikom, znam nawet kilku kulturalnych, ale ci którzy przyjeżdżają do Krakowa tylko po to żeby się napić, są w tym momencie nie do zniesienia. Już od jakiegoś czasu trwa takie zjawisko jak fala Anglików. Gdyby zachowywali się w porządku, to ok., ale oni chyba nie zamierzają:/

daisy m
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 04-01-2010 11:20
Kapeć

Data rejestracji: 03.04.09

Szczerze nie przepadam za turystami z Anglii w Krakowie. Po prostu źle mi się kojarzą. Zawsze będą mnie się kojarzyć z pijanymi grupkami mężczyzn, które chodzą od klubu do kluby. Z jednej strony dobrze, że turystyka kwitnie, ale z drugiej wolałabym, żeby Kraków odwiedzali ludzi na poziomie a nie pijani Anglicy.

MoonHostel
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 01-02-2010 18:07
Klapek

Data rejestracji: 28.01.10

Ogólnie Anglicy mają opinie bardzo miłych i życzliwych ludzi,ale w Krakowie jakoś nie dają tego odczuc. Zgadzam sie,ze wieczorami jest najgorzej kiesy sa po prostu pijani. Z jednej strony zasilaja naszą kase,ale z drugiej psują wizerunek Krakowa.

yaa
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 18-02-2010 22:14
Kapeć

Data rejestracji: 18.02.10

No cóż turyści... wiadomo są potrzebni żeby sektor turystyczny się kręcił. Tak strasznie narzekamy na tych anglików podróżujących do Polski, a zastanawiał się ktoś z Was jak my, Polacy postrzegani jesteśmy za granicą? Nie trzeba daleko szukać... Czesi nas ponoć bardzo nie lubią z czym spotkałam się prawie osobiście (konkretnie to moi znajomi na jednej ze wspólnych wycieczek). Zamiast narzekać na innych zacznijmy zmieniać swoje zachowanie i swój wizerunek za granicą. Odrobina dobrego PRu by nam się niestety przydała.
A tak w ogóle to szkoda, że anglicy odwiedzają tylko te większe i bardziej znane miast Polski. Polska jest piękna, wystarczy tylko odrobinę pojeździć, z całego serca polecam obcokrajowcom wybrać się na wschód na lubelszycznę, do Zamościa, Tomaszowa Lubelskiego i okolic. Też jest pięknie Smile

andrzej
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 19-02-2010 01:40
Awatar

Główny administrator

Data rejestracji: 04.01.09

No co do Czechów to ja się nie dziwię ale to nie tyle nasze zachowanie ile animozje narodowo historyczne. My ich nie lubimy za ich spolegliwość wobec Nazistów, oni nas za wizytę jaką złożyły siły zbrojne Polski Rzeczpospolitej Ludowej wraz z bratnią armią czerwoną.
Chorwaci, Hiszpanie, Egipcjanie, Marokańczycy, Tunezyjczycy i Turcy chwalą sobie Polskich turystów.
Zapraszam na ŁAZIKOWY SPACEREK

www.nylonik.pl
MoonHostel
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 22-02-2010 17:29
Klapek

Data rejestracji: 28.01.10

Dobrze,że chociaż polski turysta ma przyzwoitą opinię za granica. A jeżeli chodzi o anglików to odwiedzaja te większe i bardziej znane miasta Polski,ponieważ w tych mniejszych miejscowościach jest słaba baza noclegowa,myślę że to jedna z przyczyn.
Hostel - Kraków - Wrocław

matti
#13 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2010 07:26
Kapeć

Data rejestracji: 25.07.09

Ehh to nic dobrego. Niestety Angielscy turyści nie robią dobrego wrażenia. Tak jak piszecie kojarzą się z rozdartą, pijaną grupą która myśli że za pieniądze które ma może kupić co im się żywnie podoba i w dodatku robić co chce. To już niemal plaga, dlatego powinni coś z tym jak najszybciej zrobić. Mam koleżankę która pracuje w jednej z krakowskich knajpek i mówi że jak wchodzi taka zagraniczna grupa 3-4 kolesi to robią "zadymę" za 15.

pola
#14 Drukuj posta
Dodany dnia 26-07-2010 19:25
Kapeć

Data rejestracji: 26.05.09

no ja tym powrotem zachwycona również nie jestem...przez tych angielskich turystów nie można wieczorami nigdzie spokojnie posiedzieć, mam nadzieję, że do mojego ulubionego Scandale Royal na pl. Szczepańskim będą chodzić ci kulturalniejsi Anglicy Wink tam jest tak cudowny klimat i takie dobre drinki, że pewnie i tam trafią..trzeba im przyznać, że wiedzą gdzie chodzić i wybierają tylko te lepsze kawiarnie Wink

Scaliano
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 27-07-2010 11:32
Awatar

Klapek

Data rejestracji: 14.09.09

To racja,anglicy są bardzo niezdyscyplinowani i robią bardzo dużo zamieszania. Ale pod Wawel przyciągają ich niskie ceny i fajny klimat,myśle że będzie ich przybywać...
Scaliano.com.pl Kudowa Zdrój! Pensjonat,hotel,nocleg!

jonnieTHEwalker
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 28-07-2010 23:30
Kapeć

Data rejestracji: 05.07.10

Pewnie tak. A raczej na pewno. Ale oni potrafią się bawić nie tylko wieczorami. W ubiegłym roku kiedy pracowałem w budynku znajdującym się przy rynku głównym, to imprezowali od południa. Jakoś wszyscy wokół (byli turyści z różnych krajów) potrafili się zachować, a Ci byli zdecydowanie za głośno :/ No nic, ale takich turystów też potrzeba.

Przeskocz do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.23 1,349,097 Unikalnych wizyt